Toppbild

Press

Sveriges första tvärvetenskapliga hälso- och träningssajt förhandsvisas under Allt För Hälsan-mässan på Stockholmsmässan i Älvsjö den 7-9 november. Besökare har möjlighet att genomföra en wellnessanalys online, samt med tilläggsmätningar, för att sedan få ett skräddarsytt programförslag hemskickat i samband med den officiella lanseringen.

Det unika med sajten Wellcare OnLine är att den är väl grundad i en vetenskapligt hållbar metod som utvecklats mellan 1994-2000. Metoden har sedan provats mellan 2001 till idag för att nu utmynna i en online tjänst.

Varför Wellcare?

Människan är unik i ett fysiologiskt perspektiv varför livsstilsprogram bör utformas och skräddarsys efter var och ens mål och förutsättningar, menar idrottsforskaren Anatoli Grigorenko som är en av Wellcares två grundare. Han tillägger att det behövs en tvärvetenskapligtjänst som ser hela människan istället för den specialisering som är nödvändig inom sjukvården. Man kan vara lite överviktig, vara något nedstämd och ha ont i ryggen utan att lida av fetma, depression och akut diskbråck. I dessa fall behövs integrerade program, fortsätter han.

Varför online?

Det är långt från alla som har tid att ta sig till en friskvårdsanläggning eller råd att köpa träningskort och personlig träning, säger Wellcares andra grundare Yvonne Lin – känd hälso- och träningsprofil. För att inte tala om KBT som kostar tusentals kronor varje månad, fortsätter hon. En omöjlighet för vanligt folk varför ett billigare alternativ är nödvändigt, avslutar hon.

Wellcare onLine erbjuder skräddarsydda program för alla som vill må och prestera bättre. Dietister, psykoterapeuter, sjukgymnaster, nutritionister, idrottslärare, hälsopedagoger och många fler akademiska proffessioner finns representerade bland sajtens coacher. Allt för att hålla en hög och säker kvalitet på rådgivningen.

För mer information:

E-post:

anatoli.grigorenko@ylab.com

Telefon:

0707 961811

För bilder och film

www.ylab.com/press

Eller besök oss på Allt För Hälsan i YLabs WELLCARE ARKAD.

Nyheter

Bli medlem
Webbshop